maanantaina, helmikuuta 25, 2008

Kiertokapulan huojentavat terveiset:

Sähköpostissa oli helpottavat terveiset:
Sekajäte poltetaan eli käytetään hyödyksi energiana Ekokemin jätteenpolttolaitoksella.

Biojäte kompostoidaan Hyvinkäällä Kapulan jätteidenkäsittelyalueella sijaitsevalla kompostointilaitoksella.

Metalli menee Kuusakoski Oy:n kautta prosessoitavaksi ja sieltä teollisuuden raaka-aineeksi.

Lasi viedään Suomen Uusioaines Oy:n lasinpuhdistustehtaalle Forssaan. Suomen Uusioaines Oy toimittaa lasia esim. lasivillan raaka-aineeksi ja maanrakennusaineeksi.

Paperi, pahvi ja kartonki kuuluvat kokonaan Paperinkeräys Oy:n vastuulle tuottajavastuun kautta. Niistä tehdään uutta paperia ja kartonkia.

Tässä ne tavallisimmat.

Ole ihmeessä uskollinen kierrättäjä edelleen! Välillä on joitain poikkeuksia tai siirtymävaiheita joiden aikana osa jätteistä joudutaan viedä jonnekin muualle kuin tässä mainittuihin paikkoihin. Yllä mainittu käytäntö on kuitenkin tavallinen käytäntö. Ihmiset tykkäävät puhua, kaikkia huhuja ei kannata edes uskoa. :)
Vastaus tuli suorastaan sypsikkäästi.

4 kommenttia:

Eijan kudontaputiikki kirjoitti...

Kiva juttu kun menevät perille, niin ei sitten turhaan lajittele. Olen miettinyt että kuinka kirkkaan ja värillisen lasin laita on, kun niitäkin erikseen lajitellaan.

Kimmeli kirjoitti...

Kiitos Jenni!
Minäkinjo pelästyin, kun niin neuroottisesti kierrätän kaikki ja olen lapsenikin opettanut siihen samaan.

Jenni kirjoitti...

Ei kannata ikinä aprikoida, jos kerta on joku infosähköposti, johon voi kysymyksiä lähettää. Olen kyllä hurjan tyytyväinen saamaani palveluun. Tosi sitkeässä on työpaikalla se usko, että bio ja seka päätyvät samaan syssyyn. Jossakin vaiheessa lajittelun tapaa muutettiin ja ainakin kerrostalojen bio päätyy siis kompostiin.

Omakotitaloissa onkin sitten jätteiden tuottajalla isompi henkilökohtainen vastuu. Bion voi kompostoida, mutta eihän se ihan vaivatonta ole.

Kantsii siis selvittää, kuka kotipaikkakunnan jätehuollosta vastaa ja lähestyä heitä, jos askarruttaa.

Riikka kirjoitti...

Hei, ihanaa tietää! Meilläkin on "täällä tiedät kyllä missä" käyty työpaikalla keskustelua minne jätteet oikeasti menevät. Sitkeä huhu kiertää täällä ettei biot mene sinne minne minä luulen! Kuulummehan samaan Kiertokapulaan, nyt voin laittaa oikeaa tietoa taas eteenpäin. Kiiiitos!