maanantaina, marraskuuta 12, 2007

Kuuluuko? Haloo?

Tunne syyllisyyttä siitä, ettei blogi ole päivittynyt. Olen yrittänyt kirjoittaa sitä kirjaani ja kai lähinnä järjestellyt olemassa olevia tekstejä järkeviksi kokonaisuuksiksi. Tällä hetkellä kirjassa on kaksi aloitusta. Muitakin ongelmia on.

Ajattelisin, että kirjan rakenne tulee olemaan sellainen, että kukin kappale toimii omana, itsenäisenä kokonaisuutenaan. Kirja ei ole fragmentaarinen, kuten päiväkirja. Ja täysin rehellistä päiväkirjaa voin tuskin kirjoittaakaan. Voin hyvin kuvitella, kuinka joku vaanii minua julkaisubileiden jälkeen pimeällä kujalla, valmiina lynkkaamaan minut teroitetulla muistitikulla.

Olen tietenkin iloinen siitä, että kirja edistyy ja olen ylpeä jokaisesta tuottamastani sivusta.

Unohdin isänpäivän.

En ole ostanut vielä yhtään joululahjaa.

Olen juonut liikaa viiniä, enkä aio lopettaa sitä nytkään.

Mitäs vielä?

Ai niin, jos minusta ei kuulu, kirja joko edistyy tai sitten olen koukuttunut facebookin sanapeliin.

7 kommenttia:

antitäti kirjoitti...

Kirjoitat nyt vaan! En malta odottaa, että pääsen lukemaan kirjaasi... Isänpäivän ja joulun voi kuitata sillä, että ensi vuonna annat lahjaksi karmivan kuvauksen elämästäsi!

Ja sanapeliä saat pelata jossain vaiheessa munkin kanssa. Mä olen siinä maailmankaikkeuden huonoin, minkä vuoksi olen ihan hulluna siihen!

--KATA-- kirjoitti...

Kuuluu kuuluu!

Hienoa että kirjoitat. Terveisiä!

Jenni kirjoitti...

Kiitos rohkaisevista sanoista.

Kini kirjoitti...

Wau! Taidan sitten kutsua sinut meille kirjailijavieraaksi :)

Pulla kirjoitti...

Mikä sanapeli, mitämitä?!? Aargh, armoa, ei enää lisää koukuttavia asioita!

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin olisin varmaan unohtanut isänpäivän mikäli isä ei olisi lähettänyt tekstaria: "Olemme kotona huomenna. Ja kakku on valmiina!"

Siinä ei paljoa neuvotella.

-----------

Kirjallisuustieteilijää on tietysti paha mennä neuvomaan kirjan kirjoittamisessa, mutta mitä se haittaa tässä vaiheessa jos on kaksi aloitusta? Eikös ole mahdollista että kirjoitusprosessin edetessä saattaa selventyä kirkkaastikin näkemys siitä kumpi on parempi ratkaisu?

- Anna

Jenni kirjoitti...

Kini on kyllä asioiden edellä ja reilusti:D

Pulla: eikö sinulla muka ole viellä scrabulousta. Vähänkö muuten petollinen applikaatio. Ja on muutenkin sairasta huomata, että on selannut tunnin sanalistaa ja etsinyt sanaa, jossa esintyy kirjaimet hiieq ja u.

Anna: se ratkaisu, johon olen kiintyneempi ja johon koko kirjoitusprosessi on nojannut, on huonompi. Omista ideoista luopuminen sattuu aina.