sunnuntaina, toukokuuta 06, 2007

Ajatuksia sunnuntaina

Äiti käski päivittää, mutta asiaa on ihan liikaa. Ostimme asunnon ja elämme pahvilaatikoiden saartamana. Aloitin uuden työn ja ensimmäinen työtehtäväni oli esiintyä Punahilkkana. Läppäri oli jossakin vaiheessa kaksi viikkoa huollossa, ja siksi mikään ei päivittynyt.

Jossakin vaiheessa pitäisi kirjoitella kirjaa, mutten tällä hetkellä oikein jaksa uskoa kykyihini.

* * *

Pihalla on ollut koko kevään jänis. Se on istunut pyykkinarujen alla romuluisena ja pelkäämättömänä. Joskus koira on ajanut sen pois pihasta, sitten se on taas tullut takaisin ja laiduntanut nurmikolla kaikessa rauhassa.

Viikko sitten mustavalkoinen kissa kantoi suussaan kuollutta elukkaa. Katselin sen menoa ikkunasta, ja minua inhotti. Tällä viikolla sama juttu, mutta sen toisen se pudotti verkkoaidan viereen, kun yksi talon asukkaista sihisi sille lapsineen parvekkeelta.

Kannoin sen roska-astiaan. Kuollessaan se oli pissannut alleen ja sen sieraimissa oli tuoretta verta.

Jänistä ei ole näkynyt enää, kun ei sillä ole enää poikiakaan.

Asukas oli lapsineen surullinen, ja luultavasti niistä oli outoa, että kääräisin sen pienen, velton elukan niin viileästi paperiin ja vein pois. Mistähän ne luulee, että leivänpäälliset tulevat? Minusta kaikkien pitäisi käsitellä ruokansa alusta loppuun tai ainakin nähdä, kuinka se tapahtuu. Kaikki ne kusevat alleen kuollessan. Ei niistä voida jalostaa pois pelkoa.

7 kommenttia:

Kirvesti kirjoitti...

Tämä iskikin tajuntaan, ja järkytti, mutta se johtuu varmaan siitä, että olen nyt väsymystilassa, joka vastaa ainakin jonkinasteista känniä. Kaikki tulee läpi.

Mutta lohduttaudun sillä jollain runolla, jossa sanotaan että "No wild thing ever felt sorry for itself, a bird can fall dead from it's birch without ever having felt sorry for itself" tai jotain tollasta. Lähdeviitteeksi tälle runolle voin mainita Demi Mooren tähdittämän G.I. Jane -elokuvan, jonka näin vuosia sitten.

Tappoiko kissa oikeasti jäniksenpoikasia?
Oliko kissa mielestäsi "rikollinen"?

Tuomas Kilpi kirjoitti...

Kustantajan luottamus ei horju. Otat vain työsi ja asiakkaasi kirjoitat niistä samalla tavalla kuin kuolleesta jäniksenpoikasesta, niin hyvä tulee.

Jenni kirjoitti...

Kyllä kissa tappoi oikeasti jäniksenopoikasia, mutta ei se ole rikollinen. Sen sijaan oli haaskausta estää kissaa syömästä saalistaan, kun jänöjussi oli kerran jo kuollut.

Miss Foxy kirjoitti...

mm. tästä syystä en syö mitään lihaa: koska en pysty valmistamaan sitä alusta loppuun itselleni, niin on itsepeteosta ostaa sileitä kinkkusiivuja kaupan viileästä kaapista.

mm. tästä syystä. muut syyt on myös.

Jenni kirjoitti...

Miss Foxy: kaikkien pitäisi elää niin. Oletan pystyväni kohtuulliseen tappamiseen, joten syön leikkeleitä.

Anonyymi kirjoitti...

Täällä siis kerrotaan muille, miten heidän pitäisi elää!?

Jenni kirjoitti...

Anonyymi: just niin. Täällä Jemoryssa on totuus!

Eli ei tietenkään. Nämä ovat omia mielipiteitäni ja kunnioitan ja hyväksyn mielipiteet, jotka poikkeavat omistani.