sunnuntaina, helmikuuta 18, 2007

Valmistettu savustetuista atsteekeista

Päivän sanoma: "Tehkää guacamole itse". Aah. En voi liikkua.

Oma yksinkertainen reseptini koostui kahdesta, kypsästä avokadosta, kolmesta, pienehköstä kaltatusta tomaatista, yhdestä sipulista, lirauksesta sitruunaa, valkosipuli-pippuri -sekoituksesta ja suolasta. Vedin tuotteen mössöksi sauvasekoittimella, ja valelin sillä fajitakset. Joskus, kunnollisten avokadojen puuttuessa, olen ostanut kaupan valmismössöä, mutta eihän siitä (riippumatta valmistajasta) voi puhua samana päivänäkään. Kaupan mössö on liian vihreää ja sen tekstuuri muistuttaa liikaa peruskoulun perunamuusia. Epäilimme vuosia, että siihen lisätään erikeeperiä. Muut ökötit kokojyvä-fajitasten sisään olivat:
  • valmiilla mausteseoksella maustetut kanasuikaleet (tämä vaatii kehittelyä, toistaiseksi olemme päästäneet itsemme helpolla),
  • kurkku-jäävuorisalaatti-omena -sekasilppu,
  • kevyt ranskankerma,
  • emmentalraaste ja
  • *MAINOS* Pirkan erinomainen ja tujakka Meksikolaiskastike salsa chilpotle, joka on valmistettu - ei atsteekeista, mihin nimi viittaa - vaan savustetuista chilpotle-chileistä. Tästä kastike meni läpi myös Oikeiden Chiliharrastajien keskuudessa, sitä oli pidetty kelvollisena infernochilin foorumilla.
* * *

Kaipaisin uuteen työhön orientoitumiseksi vinkkejä web 2.0:aa ja kirjasto 2.0:aa käsittelevistä teoksista tai artikkeleista. Olen toistaiseksi lukenut Tim O'Reillyn haastattelun (sep-05) mutta tarvitsisin uutta, yleistajuista tietoa aiheesta. Valaiskaa minua! Lähetän osoitteensa spostissa jemory at suomi24.fi ilmaisseille valaisijoille kiitospostikortin.

4 kommenttia:

Veera kirjoitti...

Kommentoin sulle näitä lukuvinkkejä huomenna, kun pääsen töihin. Työasia, ihan ilmiselvästi. ;-) Onnea vielä!

Hyvärinen J. kirjoitti...

Moro!

Tämä tuli vastaan äsken: MikroPC-lehden numerossa 2/2007 on Merja Hemmilän ja Seppo Roposen asiaa koskeva artikkeli "Todellisuus verkossa". Lehti tullee työmaallesi (jos ei tule, vinkkaa, niin sähköpostitan jutun PDF:nä).

Jenni kirjoitti...

Kiitos molemmille!

Veera kirjoitti...

Information Architecture for the World Wide Web, Morville & joku, sekä yksi TIEKE:n raportti, joka löytyy verkosta tulevat nyt ensimmäisinä mieleen aiheesta lukemistani.