keskiviikkona, marraskuuta 08, 2006

Käsikirjastossamme on teleportti 80-luvulle

Käsikirjastossamme on teleportti 80-luvulle, muuta selitystä en keksi sille, että yhdestä hyllystä löytyy uskomattomia bibliografioita ja hakuteoksia. "Totto ja Teräsmies : lasten ja nuorten sarjakuvalehdet" -on toistaiseksi hilpeyttänyt eniten. Oletko lukenut "Rakettia", tuota "jekukasta koulunuorten lehteä", jota Suomen Demokratian Pioneerien Liitto r.y. julkaisi? Entäpä Suomen Ev. lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen "Teinisanomia". Kyseessähän on lehti: "joka numeroissaan on pyrkinyt eri teemoihin: seurustelu ja ihmissuhteet, rippikoulu, kuolema & toivo". Hmm... Kuulostaa, no, kiinnostava ei ole nyt juuri se sana mitä haen.

Pelottavalta?

Oudolta?

Jekukkaalta?

Ja miten on mahdollista, että kaikki lehdet, joiden nimessä esiintyy sana "nuori" vaikuttavat siltä, että ne on suunnitellut menneisyyteni kerhotäti, jolla oli ikävä tapa improvisoida puolen tunnin aamunavauksensa, puhua holhoavasti vaikka hyökkäävälle tyrannosauruksella ja viedä palkkansa S-marketin pajatsoon?

Ehkä hän ON suunnitellut ne.

Se selittäisi paljon.

5 kommenttia:

Ohari kirjoitti...

Muistelen lukeneeni pioneerihuivikaulaisen serkkuparan Rakettia joskus 70-luvulla. Se oli tylsä, mutta ei jättänyt traumoja (kai).

Kaura kirjoitti...

Jekukas on se sana, jota olen kaivannut kaikki nämä vuodet. Jekukas!

Toiv. ei ny haittaa meidän suhetta, että paljastin tuolla plokissani hempeän salalempeni sua kohtaan. Se ei edellytä onneksi mitään toimenpiteitä keneltäkään :-D

SusuPetal kirjoitti...

Hantta-Tantta on valmis. Kiitos mukana runoilusta!

Aallotar kirjoitti...

"...puhua holhoavasti hyökkäävälle tyrannosaurukselle..." Voi hyvä Sylvi ja kaikki loputkin naiset, miten nauroin tälle lausahdukselle.
Kiitos.

Jenni kirjoitti...

Ohari: ei kai ne lehet aiheutakaan traumoja vaan lähinnä kuoliaaksitylsistymistä...

Kaura, aika jekukas on olo, kun mua lemmitään sun plokipersoonas taholta, oi!

Susupetalille kiitosta kun keksii tuommoisia yhteisöjuttuja ja Allottarelle että ole hyvä:)