keskiviikkona, kesäkuuta 01, 2005

Hiilidioksidimyrkytys

Ilmastointi ei ole toiminut viikkoon, olen joutunut käymään läpi koko Laila Hietamiehen tuotannon, selittämään kaiken kirjastotyöstä työharjoittelijalle, enkä saa ajokorttia, koska autokoulu jää kesälomalle ja loman päätyttyä, heinäkuuhun mennessä olen ehtinyt unohtaa kaiken.

Toissapäivänä siivooja löysi ilmastointia korjaamaan kutsutun kaverin nukkumasta sähkötilan lattialta. Jumankekka, jos minä olisin sattunut paikalle, niin tyyppi olisi saanut pari napakkaa potkua kylkiluihinsa. Hapenpuute tekee meistä kaikista nuutuneita ja harmaakasvoisia ja flegmaattisia, joten ehkä potkut olisivat jääneet viittellisiksi ja lötköiksi. Tai sitten tämä loppuunajettu ajokoira -olotila johtuu siitä Hietamiehestä.

Joka tapauksessa ainoa asia, jota juuri nyt haluan miettiä, on Calellan siistit ja loppumattomat hiekkarannat ja että ihan just kohta lojun parilalla ja elän viikon pelkillä eksoottisilla drinkeillä.

Ps. Jos aiot kirjailijaksi, niin kirjoita korkeintaan viisi tavallisen kokoista kirjaa, ja nimeä ne vanhimmasta uusimpaan nousevaan aakkosjärjestykseen, niin ei meillä täällä kirjastossa tarvita puskutraktoria survomaan tuotantoa hyllyyn ja aina on tieto teosten järjestyksestä. Ja pliis, hanki sellainen kustantaja, joka sidotuttaa kirjat kunnolla. Kyllä masentaa parsituttaa kokoon kirjoja, jotka hajoavat pelkästä mulkaisusta.

Pps. Tämä postaus jäi eilen jostakin syystä kesken. Mitä tapahtui? Loppuiko työt ja ponnistin publish-nappulalta vapauteen?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jaahas, kiitos näistä vinkeistä. Noista kirjojen hajoamisista sen verran, että olisi hyvä jos kirjastoista lähetettäisiin noottia kustantamojen suuntaan, kirjailijahan ei itse välttämättä tiedä omien kirjojensa kestävyydestä tässä konkreettisimmassa mielessä. Puhumattakaan, että voisi kauheasti vaikuttaa kirjojensa painamiseen. Kaikilla kustantamoillahan ei ole omaa kirjapainoa, vaan ne painattavat kirjojaan milloin missäkin. Ja jopa ne kustantamot joilla kirjapaino on, voivat painattaa kirjojaan myös muualla.

http://k.ellila.vuodatus.net/

Jenni kirjoitti...

Kirjastossa työskennellessä kirjojen sekä henkinen että fyysinen ulottuvuus tulevat eri tavalla esille, kuin kotikäytössä. Kirjojen ikä ja kestävyys ovat paitsi sisällön, myös konkreettisen kirja-esineen ominaisuuksia. Valitettavan usein kirjojen edullinen hinta on suoraan verrannollinen niiden käyttöikään.