keskiviikkona, toukokuuta 11, 2005

Juhla tulee, oletko valmis?

Vanhempi keskimmäinen sisko, kutsukaamme häntä vaikkapa Ihmenaiseksi, on lupautunut altruistisessa sisarrakkauden puuskassa auttamaan minun ja nuoremman keskimmäisen siskon valmistujaisjuhlissa. Juhlapaikaksi on tarjoutunut Iskän esiviidenkympinvillityksessä rakentama kesämökki, kaukana, kaukana, aina Alaskan tuntureilla saakka. Ihmenainen on alkanut pelottavan hyvissä ajoin puuhaan ja päättänyt, että kukat tilataan Maakunnan kukasta: allekirjoittaneen "tuohta ja metsäkasveja, kaarnaa ja jäkälää ja pikkuisia männynkäpysiä" -ehdotuksia ei kärvennetty laserkatseella. Sen sijaan Ihmenainen käytti Kissanaiselta oppimaansa konstia ja jätti ehdotuksen viileästi omaan arvoonsa (eli sanoi "niin" ja sen koommin siitä ei puhuttu). Katse, jonka tunsin sähköpostin takaa ei ollut vihamielinen, ainoastaan laimean säälivä. Kyllä. Säälivä.

Lyhyt sähköpostikeskustelu paljastaa kaksi seikkaa: Ihmenaisella on hallussaan "voimia" ja Ufot ovat siepanneet meidän iskän ja korvanneet sen hövelillä kopiolla!

Ihmenainen: Ovikranssit, kimput ja neljäkymmentä metriä murattigerberaköynnöstä tilattu stop. Lasku [yli sata, mutta alle tuhat euroa] seuraa perässä stop. Pappa betalar stop.
Tästä kaikesta voi tehdä murhaavannopeat päätelmät. Kun Ihmenainen esimerkiksi kieltäytyi "laulamasta jotain pientä ja tunnelmallista" juhlissa, niin ehkä hän tarkoittikin jo harjoittelevansa Valkyrian aariaa ja hiovansa kultaista sarvikypärää juhlakuntoon.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

tämä oli taidetta. nauroin noin kaksi päivää ja tulin tänään vähän hykertelemään lisää. oli vain pakko saada sanoa, että hyvään järjestykseen osasit sanasi laittaa. kiitos.
~strangelove~

Jenni kirjoitti...

Kiitos kiitos!