lauantaina, huhtikuuta 09, 2005

Menneisyys ja Menneisyys

Menneisyydessä on aste-eroja. Muutama viikko sitten roikuin vielä yliopisto-opiskelujeni kanssa jonkinlaisella epämukavalla kynnyksellä ja jätin liian pitkiä jäähyväisiä - ennen muuta siitä syystä, että tulevaisuus pelotti. Nyt kun "tulevaisuus on alkanut" ja vaikuttaa ihan siedettävältä, niin menneisyydestä on tullut enemmän ja kaukaisempaa menneisyyttä.

Olen muodollisuuksia vaille valmis maisteri - ellei suorituksista puutu jokin huomaamatta jäänyt "Yhteisötelepatian peruskurssi" tms. hyödyllisyyden & tarpeellisuuden huipentuma. Siinäpä muuten meemi: mikä on omituisin kurssi, jonka olet yliopistossa suorittanut? Minun on ehdottomasti "Esimoderni ihminen ja luonnonkatastrofit", mistä luennoi Hanskan Jussi. Suosittelen lämpimästi poimimaan kursseja niiden omituisuusasteen perusteella.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Laura kirjoitti...

Keskiajan paleografian, siis käsialojen tuntemuksen, kurssi on kyllä ainakin aika omituinen ja ennen kaikkea sellainen tapaus opintorekisteriotteessani, josta en ihan heti näe olevan itselleni mitään suoraa hyötyä. Mutta älä koskaan sano ei koskaan. Taisi muuten olla sama vetäjä.

Anonyymi kirjoitti...

Ajattelin aikoinaan, että kurssi nimeltä Fornsvenska olisi hyödytön, mutta kummasti on sekä kielihistorian että muinaisruotsin kurssista ollut ihan käytännön hyötyä opetustyössä. Hassua.

Joillain huonoilla kursseilla on tullut istuttua, siis tyyliin saksan keskustelukurssi jossa opettaja keskusteli keskenään eikä antanut muille suunvuoroa.

Hanna G
ryhdy sinäkin opettajaksi, saat aina suunvuoron!

Veloena kirjoitti...

S. Albert Kivisen vetämä kurssi parapsykologian filosofiasta oli aika hurja juttu. Siellä mietittiin juuri näitä telepatioita ja telekinesiksiä ja niiden sopimista tieteelliseen maailmankuvaan ja niin edelleen. Oh boy. Sitä kurssia kaipaan.
Vaikka kieltämättä Pekka Himasen ja Matti Myllykosken vetämä kurssi Raamattu ja filosofia, jossa tein kuulustelun Seksi ja synti -teemaa pohtivassa tiimissä, oli kanssa aika, eh, erikoinen. Ryhmän kaikki muut oli teologeja, joilla oli aika "Jumala sanoo, että" asenne, ja itse sitten sikaporsas-seksistinä siellä höpöttelin jotain aivan toisesta universumista :P
Varmaan tällaiset hubahubakurssit karsitaan pikapuoliin pois yliopistoista.

LL kirjoitti...

Uskomattoman hienoa törmätä tapaukseen täällä! Tutustuin herra Hanskaan ja vaimoonsa Roomassa Villa Lantessa vajaa vuosi sitten. Siinäpä vasta mainio pariskunta. Hän oli työskennellyt myös enoni Pauli Annalan kanssa. Ehdimme tutustua jopa sen verran, että lähdön hetki oli varsin liikuttunut. Hanskat tiesivät myös, mistä saa Rooman parasta jäätelöä.

Jenni kirjoitti...

Herra Hansikas OLI hauska kurssinvetäjä. Jos joku voi luennoida kamalista epidemioista hauskasti, niin Hanska. Voin hyvin kuvitella, että vanhojen saarnojen ja kronikoiden vastapainoksi Rooman paras jäätelö on juuri oikea valinta.